Bouet Cavaliers

- kærligt opdræt af Cavalier King Charles Spaniel!

Cavalier King Charles Spaniel er en dejlig selskabs- og familiehund


Cavalieren er utrolig tilpasningsdygtig. Den kan passe ind i næsten enhver familie. En herlig selskabshund, der er meget hengiven, kælen og kontaktsøgende. Den ved ikke noget bedre end at være sammen med sine mennesker, helst oppe i sofaen (eller i sengen om natten), men må den ikke det, så bliver der ingen problemer af den grund.

Den elsker hele sin familie og er ikke tilbøjelig til at blive en enmandshund.


Cavalieren er mere end en familiehund. Den kan bruges til næsten al hundesport: lydighed, agility, rally, dog dancing, jagt (med visse størrelsesmæssige begrænsninger), sporsøgning m.m. En cavalier vil elske disse udfoldelser. Den kan også nøjes med en kort gåtur, men den kan sagtens følge med, hvis man ønsker en travetur på  8 km, blot den er trænet op til det.


En cavalier passer både ind i den aktive familie, men også ind i den mindre aktive. Cavalieren er derfor også en dejlig ledsager for ældre.


En cavalier er nem at opdrage, den er nem at omgåes og vil så gerne gøre sit menneske tilpas.


En cavalier er en meget børnevenlig hund. Lidt større børn kan endda selv træne den (under opsyn af en voksen),

lufte den og give den mad. De fleste cavalierer elsker børn (selvfølgelig hvis børnene er søde ved dem) og langt de fleste børn elsker cavalierer, fordi de er små, rolige, kælne og klappevenlige hunde med en dejlig lang blød pels.

Der ud over nyder cavalierer at blive beundret og kælet, jo flere - jo bedre!

På grund af cavalierens størrelse og nemme temperament er den nem at tage med de fleste steder, fordi den som regel kan være i en taske. Den er dermed også nem og billig at tage med i bus og tog.


En cavalier er som nævnt ikke aggressiv og har ikke dominerende tilbøjeligheder, det bør den i hvert fald ikke have, og sådan er det store flertal da heldigvis også. Den kan nemt omgås andre hunde, og man kan uden problemer have flere hunde i familien - det er dog nemmest med hunde af samme køn pga. løbetiderne.

Der er rigtig mange cavalierejere, der ikke kan nøjes med kun at have en cavalier, men må have flere, måske i flere forskellige farver. Det er så hyggeligt at se dem ligge og "sove i arm", for cavalierer holder meget af at ligge sammen i en klump.


Der er ingen tvivl om at Cavalieren er det rigtige valg for mange, både børnefamilier, enlige, unge såvel som ældre, men det er selvfølgelig op til den enkelte person eller familie selv at vælge.


Raceportræt


Fra ulv til Cavalier - Cavalierens historie